Jest to prosty, lekki i przepyszny deser, który składa się tylko z 3 składników.
Rzadko zdarza się, żebym nie miała w zamrażalniku ciasta francuskiego,
do tego jabłka,których u nas nie brakuję i cukier puder.
Przepisem zainspirowałam się ze strony Przepisy Aleksandry.
Składniki:
ciasto francuskie,
2 duże jabłka,
cukier puder,
Ciasto francuskie podziel na paski (ok. 3cm),jabłka pokrój w cieniutkie plasterki (użyłam mandoliny).
Plasterki jabłek przekrój na pół,układaj je warstwami na plasterku ciasta francuskiego i zwiń w rulon ,dobrze zlepiając końcówkę z ciastem
Zwinięte różyczki,układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,można posmarować je jajkiem,żeby błyszczały,ale nie jest to konieczne.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C,aż lekko się zrumienią.
Gotowe różyczki posyp cukrem pudrem i (cynamonem - jak lubisz).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz