niedziela, 26 stycznia 2014

Kruche babeczki


Składniki:
300g mąki
150g dobrego masła
50g cukru pudru
2 żłótka
2 łyżki śmietany 12%
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe
owoce(maliny,jagody,jeżyny,truskawki  itp)

Wykonanie:
Masło posiekać z mąką i cukrem pudrem aż powstanie kruszonka.
Dodać proszek do pieczenia, śmietanę i wbić jaja.
Zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 1h.
Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, cienko rozwałkować, po wylepiać foremki 
po nakłuwać widelcem i piec w 200C aż do zrumienienia.
Budyń ugotować jak na opakowaniu.
Wypełnić nim ostudzone babeczki i udekorować owocami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz