poniedziałek, 16 marca 2015

Kotleciki wołowe z pieczonymi ziemniakami i grecką sałatką

Jeśli zostanie wam trochę przyprawionego mięsa mielone z burgerów, warto zrobić z nich na drugi dzień małe kotleciki, do tego pieczone ziemniaki z pomidorkami i grecka sałatka. 


Składniki:
kotleciki -TU 
5 średnich ziemniaków(ósemki)
oliwa
zioła  suszone
sól himalajska
pomidorki koktajlowe
1 łyżka aivaru

Sałatka:
ser feta (pokrojony w kostkę )
pomidorki koktajlowe (ćwiartki)
cebula (krążki)
ogórek zielony(talarki)
sałata rzymska(porwana)
oliwki(ja nie miałam, więc nie dałam :P)
oregano

sos:
sok z cytryny
oliwa
sól,pieprz
musztarda(mieszamy)


Wykonanie:
Mięso smażymy na patelni grillowej. Ziemniaki kroimy, przekładamy do naczynia żaroodpornego polewamy oliwą,posypujemy ziołami i aivarem,dokładnie mieszamy. Dodajemy całe pomidorki koktajlowe i pieczemy w piekarniku nagrzanym 190C do miękkości ziemniaków. Podajemy z grillowanymi kotlecikami i grecką sałatką.

 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz