Podczas tradycyjnego
gotowania część składników odżywczych przechodzi do wody, którą
wylewamy. Polecam gotowanie na parze - najzdrowszy sposób przyrządzania
jedzenia. Pozwala zachować maksimum witamin i składników mineralnych.
Składniki:
2 filety z kurczaka
suszone zioła ( bazylia, oregano, tymianek - co lubisz)
odrobinę soli himalajskiej
papryka słodka wędzona
brokuł
brukselka
marchew
Wykonanie:
Fileta
doprawiamy przyprawami. Gotujemy na parze przez około 20 minut. Warzywa
gotujemy na parze przez około 15 minut. Brokuła nawet krócej, a
brukselka trochę dłużej. Maja być al dente, są wtedy bardziej wyraziste,
jędrniejsze i nie tracą koloru. Rozgotowane są nie smaczne.
Na koniec, jeśli ktoś lubi, można warzywa polać oliwą z oliwek.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz