wtorek, 13 stycznia 2015

Bucatini z pomidorkami koktajlowymi i błękitnym serem


Składniki:
150g makaronu bucatini
pomidorki koktajlowe
ząbek czosnku
jedna papryczka chili
błękitny ser pleśniowy
natka pietruszki
zioła toskańskie
zioła dalmatyńskie
chili w płatkach
sól gruboziarnista
oliwa

 
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy zgnieciony ząbek czosnku. Dodajemy pomidorki koktajlowe, chwile smażymy aż zmiękną, dodajemy pokrojona w paski ostrą papryczkę. Doprawiamy solą, płatkami chili, ziołami. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię z sosem, chwile smażymy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym serem. Gotowe.


Smacznego!!!

2 komentarze: