Składniki:
150g makaronu bucatini
pomidorki koktajlowe
ząbek czosnku
jedna papryczka chili
błękitny ser pleśniowy
natka pietruszki
zioła toskańskie
zioła dalmatyńskie
chili w płatkach
sól gruboziarnista
oliwa
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy zgnieciony ząbek czosnku. Dodajemy pomidorki koktajlowe, chwile smażymy aż zmiękną, dodajemy pokrojona w paski ostrą papryczkę. Doprawiamy solą, płatkami chili, ziołami. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię z sosem, chwile smażymy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym serem. Gotowe.
Smacznego!!!
i w to mi graj
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ciekawie i wszystko tak fajnie komponuje się kolorystycznie ;)
OdpowiedzUsuń