sobota, 1 lutego 2014

Jabłkowe różyczki

Jest to prosty, lekki i przepyszny deser, który składa się tylko z 3 składników. 
 Rzadko zdarza się, żebym nie miała w zamrażalniku ciasta francuskiego,
do tego jabłka,których u nas nie brakuję i cukier puder.
Przepisem zainspirowałam się ze strony Przepisy Aleksandry.

Składniki:
ciasto francuskie,
2 duże jabłka,
cukier puder,


Ciasto francuskie podziel na paski (ok. 3cm),jabłka pokrój w cieniutkie plasterki (użyłam mandoliny).
Plasterki jabłek przekrój na pół,układaj je warstwami na plasterku ciasta francuskiego i zwiń w rulon ,dobrze zlepiając końcówkę z ciastem


    Zwinięte różyczki,układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,można posmarować je jajkiem,żeby błyszczały,ale nie jest to konieczne.


Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C,aż lekko się zrumienią.


Gotowe różyczki posyp cukrem pudrem i (cynamonem - jak lubisz).


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz